מצרכים:
- 1 כוס חומוס
- 3/4 כוס טחינה גולמית
- 4 כפות מיץ לימון סחוט (לימון בינוני.)
- 5-6 כוסות מים
- 3/4 כף שום טחון, טרי.
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
הכנה:
- משרים את החומוס לילה שלם בקערה עם מים ומסננים בבוקר שלמחרת (אפשר להשרות כמות גדולה ולהקפיא.).
- מבשלים את החומוס יחד עם 5 כוסות המים והסודה לשתייה בישול איטי במשך כשעה וחצי על אש קטנה קטנה לא מכוסה.
- מעבירים עכל למג´ימיקס (כולל הנוזלים) מכניסים את שאר החומרים. טועמים ומשפרים את התיבול במידת הצורך.
בכלי סגור החומוס יכול להחזיק גם שבוע.