You are currently viewing חומוס ביתי

חומוס ביתי

מצרכים:

  • 1 כוס חומוס
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט (לימון בינוני.)
  • 5-6  כוסות מים
  • 3/4 כף שום טחון, טרי.
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה

הכנה:

  1. משרים את החומוס לילה שלם בקערה עם מים ומסננים בבוקר שלמחרת (אפשר להשרות כמות גדולה ולהקפיא.).
  2. מבשלים את החומוס  יחד עם  5 כוסות המים והסודה לשתייה בישול איטי במשך כשעה וחצי על אש קטנה קטנה לא מכוסה.
  3. מעבירים עכל למג´ימיקס (כולל הנוזלים) מכניסים את שאר החומרים. טועמים ומשפרים את התיבול במידת הצורך.

בכלי סגור החומוס יכול להחזיק גם שבוע.

כתיבת תגובה