You are currently viewing מרק בטטה

מרק בטטה

כשרות: פרווה

מצרכים:

  • 3 כפות שמן
  • 4 – 3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות גסות
  • 7 כוסות מים + אבקת מרק
  • 1 בצל גדול חתוך קטן
  • 2 כרישות (החלק הלבן בלבד), שטופות וקצוצות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 3 גזרים קלופים , חתוכים לקוביות גסות
  • 3/4 כוס יין לבן
  • 4 עלי דפנה
  • כפית מלח,  כפית פלפל

הכנה

  1. מחממים את השמן  ומטגנים את הבצל, השום והכרישה עד להשחמה.
  2. מוסיפים את הגזר אל הבצל ומאדים מספר דקות.
  3. מוסיפים את כל  שאר החומרים,
  4. מרתיחים את התכולה   ומבשלים על אש גבוהה עד שהכל מתרכך (במשך כ 3/4 שעה לפחות).
  5. מוציאים את עלי הדפנה  מהמרק
  6. באמצעות בלנדר ידני, טוחנים את כל המרק, שימו לב שאתם לא שוכחים איזה חתיכת גזר גדולה.
  7. אם המרק סמיך מידי, ניתן להוסיף מים.

לחובבי הגיוון: מומלץ להוסיף כחצי מיכל של שמנת מתוקה .

 

כתיבת תגובה