כשרות: פרווה
מצרכים:
- 3 כפות שמן
- 4 – 3 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
- 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות גסות
- 7 כוסות מים + אבקת מרק
- 1 בצל גדול חתוך קטן
- 2 כרישות (החלק הלבן בלבד), שטופות וקצוצות
- 4 שיני שום קצוצות
- 3 גזרים קלופים , חתוכים לקוביות גסות
- 3/4 כוס יין לבן
- 4 עלי דפנה
- כפית מלח, כפית פלפל
הכנה
- מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, השום והכרישה עד להשחמה.
- מוסיפים את הגזר אל הבצל ומאדים מספר דקות.
- מוסיפים את כל שאר החומרים,
- מרתיחים את התכולה ומבשלים על אש גבוהה עד שהכל מתרכך (במשך כ 3/4 שעה לפחות).
- מוציאים את עלי הדפנה מהמרק
- באמצעות בלנדר ידני, טוחנים את כל המרק, שימו לב שאתם לא שוכחים איזה חתיכת גזר גדולה.
- אם המרק סמיך מידי, ניתן להוסיף מים.
לחובבי הגיוון: מומלץ להוסיף כחצי מיכל של שמנת מתוקה .