כשרות: פרווה
מצרכים:
חציל בינוני-גדול, קלוף, חתוך לקוביות
(איך תדעו אם החציל שלכם טוב – בחרו את החציל הקל ביותר , ככל שיש בו יותר נוזלים החציל פחות טרי)
- בצל גדול חתוך לקוביות גסות
- כוס עדשים כתומות מסוננים ושטופים.
- כף 1אבקת מרק בטעם עוף
- פלפל גרוס
- מים
הכנה
- מטגנים את הבצל עד שהוא מגיע לצבע שקוף.
- מוסיפים את החציל והעדשים
- מוסיפים מים רתוחים מהקומקום עד לכיסוי המרכיבים ועוד כחצי סנטימטר מעל לרכיבים.
- מביאים לרתיחה.
- מתבלים עם 1 כף אבקת מרק העוף והפלפל,
- מערבבים היטב ובצורה עדינה
- מביאים שוב לרתיחה.
- מבשלים על אש קטנה למשך כ – 40 דקות.
פיזור מעט קרוטונים ישפר את המראה הכללי של המרק .