You are currently viewing עוף בשזיפים – תז'ין

עוף בשזיפים – תז'ין

בשריעוף בשקדים

מצרכים:

  • 6-8 חתיכות עוף
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חוויג'
  • כורכום
  • 1/2 חבילת מרגרינה מומסת
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כוסות שזיפים יבשים
  • 1/4 כוס דבש
  • 1/2 כוס שקדים שלמים, מושרים במים במשך הלילה, קלופים ומטוגנים במעט שמן.

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את חתיכות העוף במלח ופלפל שחור, מוסיף מעט חוויג' ומעט כורכום.
  2. מטגנים את העוף בחצי חבילת מרגרינה ומוציאים את העוף.
  3. באותו השמן שטיגנו את העוף, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
  4. מוסיפים לבצל המטוגן את העופות, מפזרים 1 כפית קינמון
  5. מביאים לרתיחה
  6. מכסים את התבשיל במים עד לגובה העוף, מבשלים כ30 דקות עד שהעוף רך.
  7. בתום חצי שעה מוסיפים את השזיפים וממשיכים לבשל כעשר דקות נוספות.
  8. מוציאים את הבשר להגשה עם מעט רוטב, מלמעלה מפזרים את השקדים המולבנים (אלו שהושרו במים וסוננו.

בתיאבון.

כתיבת תגובה