מצרכים:
- 6-8 חתיכות עוף
- 2 בצלים קצוצים דק
- מלח
- פלפל שחור
- חוויג'
- כורכום
- 1/2 חבילת מרגרינה מומסת
- 1 כפית קינמון
- 2 כוסות שזיפים יבשים
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 כוס שקדים שלמים, מושרים במים במשך הלילה, קלופים ומטוגנים במעט שמן.
אופן ההכנה:
- מתבלים את חתיכות העוף במלח ופלפל שחור, מוסיף מעט חוויג' ומעט כורכום.
- מטגנים את העוף בחצי חבילת מרגרינה ומוציאים את העוף.
- באותו השמן שטיגנו את העוף, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל המטוגן את העופות, מפזרים 1 כפית קינמון
- מביאים לרתיחה
- מכסים את התבשיל במים עד לגובה העוף, מבשלים כ30 דקות עד שהעוף רך.
- בתום חצי שעה מוסיפים את השזיפים וממשיכים לבשל כעשר דקות נוספות.
- מוציאים את הבשר להגשה עם מעט רוטב, מלמעלה מפזרים את השקדים המולבנים (אלו שהושרו במים וסוננו.
בתיאבון.