You are currently viewing עוגת פרי פשוטה להפליא
עוגת פרי

עוגת פרי פשוטה להפליא

הנה מתכון לעוגה שמתאים לכל חגיגה או בכלל, ליום יום. מינימום עבודה עם מצרכים שסביר להניח שיש לכם במזווה, עוגה מנצחת בטעמה וביופיה.

מה צריך?

תבנית פאי  מתפרקת. אם אין לכם, זה הזמן לרכוש אחת.

פירות בשלים או פירות משומרים (לספוג מנוזלים מיותרים)

ביצה אחת (כן, אחת)

חצי כוס דחוסה סוכר חום

חצי כוס חלב

רבע כוס שמן

כפית גרידת תפוז

כפית תמצית וניל

כוס קמח

כפית אבקת אפייה

 

מה עושים?

מקציפים את הביצה והסוכר כשמונה דקות

מוסיפים שמן, חלב, תפוז ותמצית וניל

מנפים לתוך התערובת קמח ואבקת אפייה ומערבבים

 

שופכים לתבנית משומנת, מסדרים מעל את הפירות (אפרסק, שזיף או כל פרי אחר שאתם אוהבים)

מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות לכ 40 דקות עד שהעוגה שחומה וריחנית.

 

 

 

לפוסט הזה יש 4 תגובות

  1. ככה זה יוצא עם החורים האלה בלמעלה של העוגה?
    מפה זה נראה כאילו הנחת על זה פסי בצק, ממש מעניין.

    אני אעשה אותה מחר, למרות שלא משתגעים כאן על פירות.

    אני רוצה שהיא תהיה פרווה, את חושבת שאפשר להחליב את החצי כוס חלב בחצי כוס מיץ תפוזים או ברבע כוס יין רבע כוס מים?

    1. הי ליאת
      החורים יוצאים כך בטבעיות כיוון שהבלילה קלה והפרי כבד באופן יחסי ולכן שוקע.
      אין שום בעיה להחליף את החלב במיץ תפוזים:)
      בהצלחה ועדכני בתוצאות!

כתיבת תגובה