You are currently viewing עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה

הנה מתכון לעוגת גבינה אפויה שממש קל להכין. כל מה שצריך לעשות הוא לרכוש את המצרכים ולהכין מראש דפנות מעיתון כפי שיפורט בהמשך.

על מנת שהעוגה תצא שחומה מלמעלה אך צחורה ולבנה בצדדים, יש להכין מראש רצועות עיתון שאותן מהדקים לתבנית העוגה (מבחוץ כמובן). לוקחים עיתון ישן ומקפלים לשתי רצועות בגובה דפנות התבנית. משרים מעט במים קרים ומהדקים. הרצועות הקרות והרטובות שומרות על דפנות העוגה מפני השחמה וכך מתקבלת עוגה טעימה ויפיפיה.

החומרים הדרושים:

750 גרם גבינה לבנה 5%
גבינת שמנת 30% שומן (גביע אחד כ 220 גרם)
6 ביצים, מופרדות
1 כפית תמצית וניל (לא חובה)
1 כוס גדושה סוכר (220 גרם)
6 כפות קורנפלור (60 גרם)
5 כפות קמח (50 גרם)
2/3 כוס חלב (180 מ"ל)
50 גרם חמאה מומסת

מכינים:

מחממים את חום התנור ל 240 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים ליצירת סביבה עשירה באדים.
בקערה גדולה טורפים שני סוגי גבינה עם חלמונים,תמצית וניל ו2/3 כוס סוכר, מנפים מעל קורנפלור וקמח וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים. מוסיפים חלב וחמאה מומסת וטורפים לתערובת אחידה.
במיקסר מקציפים חלבונים עד לקבלת קצן לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (1/3 כוס) בהדרגה ומקציפים לקבלת מבריק ויציב אך לא נוקשה. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
יוצקים את התערובת לתבנית , עוטפים את התבנית מבחוץ ברצועות העיתון המושרות במים.

אופים בשני שלבים:

אופים 15-10 דקות עד שפני העוגה הופכים לקרום יבש וזהוב.
מנמיכים את חום התנור ל 160 מעלות. מוציאים את העוגה מהתנור בזמן שהוא מתקרר ומעבירים סכין בהיקף התבנית: מכניסים את הסכין לעומק 2 ס"מ ומשחררים את שולי העוגה כדי לאפשר לה להתרומם בחופשיות מבלי להדבק לשוליים (סיבה להתבקעות של הקרום).
מחזירים לתנור ואופים עוד כשעה, עד שהעוגה שחומה, תפוחה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש לחלוטין.

מוצאים מהתנור ומצננים – העוגה במהלך הצינון תחזור לגובה המקורי. שומרים במקרר.

 

כתיבת תגובה