You are currently viewing מתכון סלט פסטה עם פלפלים

מתכון סלט פסטה עם פלפלים

פיצריות מובילות כבר הבינו שאי אפשר להסתפק רק בפסטה או בפיצה. אם גם אתם רוצים להעשיר את הטעמים האיטלקיים בארוחה, כדאי שתכירו את המתכון לסלט עם פסטה

סלט פסטה נחשב מנה מושלמת עבור מזג האוויר הים תיכוני בישראל. במדינה כמו שלנו אפשר למצוא את מרכיבי הסלט כמעט לכל אורך השנה, במחירים נוחים וברמת טריות ללא תחרות. מעבר לכך, סלט פסטה הוא מנה קלילה שאפשר להגיש לבד או לצד מנה עיקרית נוספת. בפיצריות רבות משלבים סלטים עם פסטה בתפריט הרגיל וגם מגישים אותם עם לחם שום, אצבעות מוצרלה ועוד. השאלה היא איך מכינים סלט עם פסטה בבית ומה צריך לעשות כדי להגיע לטעמים הדומיננטיים.

 

סלט עם פסטה

חומרים

עבור 4 מנות של סלט עם פסטה תצטרכו להיערך מראש עם החומרים הבאים:

  • חבילת פסטה במשקל 500 גרם (רצוי בצורת פנה או פוזילי)
  • 5 ליטר מים
  • 5 כפיות מלח גרוס
  • 3-4 פלפלים בצבעים שונים
  • כף צנוברים
  • 3 כפות שמן זית בטעם מעודן
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • חצי כוס עגבניות שרי חצויות
  • חצי כף אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת

אלו החומרים עבור הרוטב:

  • 7-8 שיני שום
  • כוס תערובת עשבי תיבול
  • רבע כוס שמן זית
  • לימון סחוט
  • מלח

אופן הכנה

בפיצריות מכינים סלט עם פסטה בדגש על הרוטב, אך בבית ניתן להתמקד דווקא בשאר החומרים או בירקות. קודם כל מכינים את הפסטה בסיר ייעודי ולפי ההוראות המופיעות על גבי האריזה. מרתיחים את המים, מוסיפים מלח ואת הפסטה ומבשלים במשך 9 דקות. אין צורך להמתין עד לריכוך מלא של הפסטה ואפשר להוציא אותה רגע לפני שהיא נמעכת לחלוטין. אחרי שמוציאים את הפסטה מסננים ושוטפים אותה במים קרים, ממתינים שהיא תתקרר ומכניסים למקרר.

בשלב השני מכינים את הירקות עבור הסלט:

  1. מחממים שמן זית במחבת
  2. מטגנים את הצנוברים בשמן זית
  3. מוסיפים פלפלים חתוכים לקוביות ומטגנים במשך 5 דקות נוספות
  4. מוסיפים פלפל שחור
  5. מורידים את הכל מהאש וממתינים לקירור

השלב האחרון הוא הכנת הרוטב. זהו שלב פשוט בו מערבבים את כל החומרים בקערה. יש להקפיד על שימוש בקערה גדולה יחסית, שתספיק גם עבור הרוטב ובמידת הצורך גם לירקות ולסלט. לבסוף מרכיבים את הסלט באופן הבא:

  1. מוציאים את הפסטה מהמקרר
  2. שוטפים את הפסטה שוב במי ברז
  3. מוסיפים את הפלפלים המטוגנים, הירקות, הגבינות, הזיתים והאגוזים
  4. מוסיפים את הרוטב ומגישים לשולחן

המתכון לסלט עם פסטה משתנה לפי העדפות אישיות. יש פיצריות מהן ניתן להזמין סלטים איכותיים במיוחד, אך תמיד כדאי קודם לנסות את המנה בבית.

 

באדיבות פרגו – סניף פיצה ירושלים !

כתיבת תגובה