You are currently viewing לחמניות חלב ודבש

לחמניות חלב ודבש

כשרות:חלבי  

  35 לחמניות

מרכיבים:

  • 1 ק"ג קמח לחם
  • 1 קובייה/ שקית שמרים
  • 4 כפות  סוכר
  • 1/3 1 כפות מלח
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/4 2 כוסות חלב פושר
  • 1/2 2 כפות דבש

לציפוי:

  • 3 כפות חלב
  • 1 חלמון
  • סוכר

הכנה

  1. מנפים את כל החומרים היבשים לקערה, יוצרים גומחה במרכז הקערה ושופכים לתוכה את הנוזלים.
  2. ללוש במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק  אך גמיש.
  3. לכסות  ולהתפיח  (להמתין עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו )
  4. יש לחמם את התנור ל-200 מעלות.
  5. לחלק את הבצק ל-35 כדורים קטנים וחלקים
  6. להניח בתבנית, מקומחת, במרווח שווה, להתפיח פעם נוספת – כעשר דקות.
  7. להכין את הציפוי. – יש לערבב חלב עם החלמון ולהבריש את הלחמניות, כאשר מעליהם יש לפזר את הסוכר הגבישי.
  8. אופים בחום בינוני במשך כ13 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.

 

כתיבת תגובה