You are currently viewing חלות לשבת
חלה מתוקה לשבת

חלות לשבת

הכנת חלות לשבת :

מצרכים:

  • 2 קילו קמח (אפשר קילו רגיל קילו מלא)
  • 2 כפות מלח
  • 8-10 כפות סוכר ( יותר סוכר= חלה יותר מתוקה)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3/4 כוס שמן
  • 5-6 כוסות מים פושרים (תכניסי לכד קצת מים רותחים ומים קרים מהברז.) – קמח מלא דורש יותר מים.
  • להוסיף לאט לאט את המים יכול להיות שצריך יותר.
  • * הכמות בכוס חד פעמית.

אופן ההכנה:

  1. לנפות את הקמח בקערה שנוחה ללישה.
  2. לעשות גומה בקמח ולתוכה להכניס את השמרים ולכסות בקמח.
  3. להכניס את המלח לצד אחד של הקערה.
  4. להכניס את הסוכר לצד השני של הקערה.
  5. להתחיל להכניס את המים בהדרגה וללוש, שחסר להוסיף עוד כוס ועוד כוס.. 6. לקראת הסוף שעוד נשאר קמח להוסיף את השמן וללוש. · במצב שהבצק דביק מידי להוסיף עוד קמח ולהמשיך ללוש.
  6. לתת לבצק לתפוח בקערה המכוסה עד שהוא עולה יפה בערך שעה – שעה וחצי להוריד אותו ולתת לו לתפוח שוב.
  7. לעשות הפרשת חלה
  8. עושים צורות מהבצק ומכסים אותם במגבת להתפחה
  9. מורחים ביצה, מפזרים שומשום, מלח גס, פרג, קצח (מה שרוצים).
  10.  אופים בחום נמוך 160 מעלות חצי שעה.

 

כתיבת תגובה