You are currently viewing אוזני המן של פעם

אוזני המן של פעם

או שתאהבו את זה או שתשנאו את זה, מה שבטוח זה יזכיר לכם את הילדות. את אוזני ההמן שהייתם מקבלים במשלוח המנות הכיתתי שאמא או סבתא או דודה הכינה. לדעתי הכי טעים, הכי פשוט, הכי של  פעם, הכי של פורים. אל תשכחו לספר לנו איך יצא!

(באדיבות קרין גורן המקסימה)

כמות:  40-50 אוזני המן

חומרים

לאוזני המן:

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות

21/2 כוסות קמח רגיל (350 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

1 כפית תמצית וניל

2 חלמונים

1/4 כוס ברנדי (60 מ"ל)

קליפה מגוררת מחצי לימון (אם אוהבים)

למלית:

המלית המושלמת  – שוקולד השחר למריחה או ממרח תמרים. תלוי מי מתכוון לזלול את זה. הילדים או אניני הטעם J

לקישוט:

אבקת סוכר

אופן ההכנה

אזני המןבמעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, סוכר ותמצית וניל לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים והברנדי ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. משתדלים לעבד כמה שפחות.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים על נייר אפייה מקומח לעלה דק, בעובי 3 מ"מ, קורצים לעיגולים, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.

מצננים , מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.

בתאבון,

ושיהיה פורים שמח כל השנה!

כתיבת תגובה