תבשיל פלפלים וגרגרי חומוס- מעדן לטבעוניים ובכלל

תבשיל פלפלים וגרגרי חומוס- מעדן לטבעוניים ובכלל

חורף, קר בחוץ, בא לכם להתפנק עם אוכל מבושל כמו בבית של אמא רק בטבעוני? זה הזמן למתכון קל להכנה, מהיר מפנק, משביע ומזין.

תבשיל פילפלים וגרגירי חומוס שחבל על הזמן. עובד טוב בוריאציות שונות, עם תוספות ושינויי תבלון לפי הטעם וההעדפה האישית.

המצרכים:

3 פלפלים – אדום, ירוק וצהוב
4 גבעולי סלרי (כולל העלים)
1 בצל סגול גדול
2 שיני שום פרוסות דק
קצת שמן זית
3 עגבניות בינוניות
1/2 כוס מים
1 כפית סילאן (ללא סוכר)
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
400 מ״ל מי קוקוס
1/2 כפית גראם מסאלה
1 כפית כמון
1 כפית צ׳ילי גרוס
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת כוסברה
כוסברה – חופן נדיב, קצוץ
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. חותכים את הפלפלים, הסלרי (ללא עלים) והבצל לרצועות.
2. בסיר שטוח, מטגנים את הפלפלים, הסלרי והבצל עד שהם משחימים. מוסיפים את השום לקראת הסוף.
3. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים על אש גבוהה במשך כ-2 דקות.
5. מוסיפים את הסילאן והמים ומבשלים על אש גבוהה עד שהעגבניות הופכות לרוטב.
6. מוסיפים את גרגרי החומוס, את מי הקוקוס ואת עלי הכוסברה ועלי הסלרי הקצוצים.
7. מוסיפים מלח ופלפל שחור גרוס (לפי טעם) ומבשלים 5-10 דקות על אש בינונית.

תבשיל פילפלים

המתכון והתמונה באדיבות נליני לייכטר

בתאבון!

כתיבת תגובה