You are currently viewing עוגה לקפה
עוגה לקפה

עוגה לקפה

עוגה לקפההעוגה הבאה מתאימה לא רק לקפה אלא גם לתה, מיץ, שוקו, מים ובכלל, גם בלי שתייה. תרצו לחשוב פעמיים אם לטעום כי קשה להפסיק לנשנש מהעוגה הזו ברגע שמתחילים.

העוגה יוצאת גדולה ולכן מתאימה לכל ארוע בעיקר אם מכינים אותה בתבנית מעוצבת. היא יוצאת מרשימה ביותר וטעימה גם לאחר הקפאה.

 

מצרכים

200 גרם חמאה רכה

כוס ורבע סוכר

כפית תמצית וניל

3 ביצים

2.5 כוסות כמח + כף קמח

כף אבקת אפייה

כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית מלח

2 וחצי גביעים שמנת חמוצה

 

בקערה נפרדת:

3/4 כוס סוכר חום

כף קינמון

כף קקאו

 

איך מכינים?

במיקסר מעבדים יחד חמאה, סוכר, ותמצית וניל עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבבים לתערובת אחידה.

מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לסירוגין לתערובת של הביצים יחד עם השמנת. (מסיימים עם הקמח)

יוצקים רבע מהתערובת לתבנית משומנת (התערובת כבדה ודחוסה) ומפזרים מעל שליש מהמלית של הסוכר והקינמון.

כך ממשיכים עד לקבלת ארבע שכבות בצק אשר ביניהן מלית מתוקה ונהדרת.

אופים כשעה בתנור שחומם ל 180 מעלות.

 

תהנו!! (לא יותר מדי, אה?) 🙂

 

 

לפוסט הזה יש 3 תגובות

  1. נשמע מעדן, אני אנסה גם אותה, השכבות של הבצק עם הקינמון והסוכר באמצע , מזכיר לי עוגות שמרים, רק שפה הכל מהיר, בלי התפחה בלי כלום.

    מה לדעתך אפשר להכניס במקום 2 הגביעים של השמנת חמוצה?
    אם רוצים שזה יהיה פרווה?

כתיבת תגובה