העוגה הבאה מתאימה לא רק לקפה אלא גם לתה, מיץ, שוקו, מים ובכלל, גם בלי שתייה. תרצו לחשוב פעמיים אם לטעום כי קשה להפסיק לנשנש מהעוגה הזו ברגע שמתחילים.
העוגה יוצאת גדולה ולכן מתאימה לכל ארוע בעיקר אם מכינים אותה בתבנית מעוצבת. היא יוצאת מרשימה ביותר וטעימה גם לאחר הקפאה.
מצרכים
200 גרם חמאה רכה
כוס ורבע סוכר
כפית תמצית וניל
3 ביצים
2.5 כוסות כמח + כף קמח
כף אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית מלח
2 וחצי גביעים שמנת חמוצה
בקערה נפרדת:
3/4 כוס סוכר חום
כף קינמון
כף קקאו
איך מכינים?
במיקסר מעבדים יחד חמאה, סוכר, ותמצית וניל עד לקבלת קרם. מוסיפים ביצה אחר ביצה ומערבבים לתערובת אחידה.
מנפים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לסירוגין לתערובת של הביצים יחד עם השמנת. (מסיימים עם הקמח)
יוצקים רבע מהתערובת לתבנית משומנת (התערובת כבדה ודחוסה) ומפזרים מעל שליש מהמלית של הסוכר והקינמון.
כך ממשיכים עד לקבלת ארבע שכבות בצק אשר ביניהן מלית מתוקה ונהדרת.
אופים כשעה בתנור שחומם ל 180 מעלות.
תהנו!! (לא יותר מדי, אה?) 🙂
נשמע מעדן, אני אנסה גם אותה, השכבות של הבצק עם הקינמון והסוכר באמצע , מזכיר לי עוגות שמרים, רק שפה הכל מהיר, בלי התפחה בלי כלום.
מה לדעתך אפשר להכניס במקום 2 הגביעים של השמנת חמוצה?
אם רוצים שזה יהיה פרווה?
לא מומלץ אבל ניתן:)
להחליף בכמות זהה של שמנת צימחית או תחליף חלב עם כפית מיץ לימון.
מצאתי כאן משהו אחר המרות אחרות, דווקא מעניין, נראה לי שווה להוסיף את המידע הזה באתר. אני אעבוד על זה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3947334,00.html