You are currently viewing מתכון לעוגיות תפוז- מצוין לחורף הקר!
עוגיות תפוז

מתכון לעוגיות תפוז- מצוין לחורף הקר!

מרכיבים לבצק

50 גרם חמאה

ביצה אחת

3 כפות שמנת חמוצה

80 גרם סוכר

2 כוסות קמח

חצי כפית סודה לשתייה

קורט מלח

מרכיבים למילוי

תפוז אחד

160גרם סוכר

כף קורנפלור

אז ממה מתחילים?

באפייה יש טיפ אחד פשוט, תהליך הכנת הבצק חייב להיות באווירה חיובית. אתם חייבים להיות במצב רוח טוב או לשים מוזיקה טובה שגורמת לכם למצב רוח טוב.

את החמאה מערבבים היטב עם הסוכר, לאחר מכן מוסיפים את השמנת, הביצה, המלח ואת הסודה. מערבבים ומתחלים להוסיף את הקמח. בעקרון רשום שצריך להוסיף 2 כוסות קמח אבל יש טריק מאוד חשוב. את הכוס הראשונה יש להוסיף במלואה ואת השני להוסיף בהדרגה במידה והבצק עדיין נדבק לידיים יש להוסיף עוד קצת עד לקבלת בצק רך אך לא נדבק. את הבצק יש לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר.

בינתיים מכינים את המלית

חותכים את התפוז לפרוסות ומוציאים את הגרעינים. (לא מורידים את הקליפה) לכן יש לשטוף את התפוז. מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים את הכול בעזרת הבלנדר.

מוציאים את הבצק ומרדדים לעיגול מניחים את המלית על הבצק ומשטחים על כל הכותר של העיגול. מגלגלים את הבצק עם המילוי ומכנסים שוב למקרר בערך ל-20 דקות. בינתיים מפעילים את התנור ל220 מעלות.

מוציאים את הבצק וחותכים לפרוסות בעובי של 3 ס"מ. מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור מחומם ל20 דקות.

זהו, עוגיות חורפיות בצבע שמש ועם ריח של חורף מוכנות! שיהיה בתיאבון!

כתיבת תגובה