You are currently viewing מתכון לסלט עם קרוטונים

מתכון לסלט עם קרוטונים

סלט עם קרוטונים – מנה מפורסמת, המזוהה גם עם המטבח האיטלקי וגם עם החך הישראלי. סלט הוא מנה המתאימה לכל הגילאים ולכל עונות השנה. זו מנה קלילה, בריאה, מזינה וטעימה אותה ניתן להכין בבית לפי ההעדפות האישיות.

חולמים על סלט עם קרוטונים ולא רוצים לצאת מהבית? הנה מתכון שאיתו כדאי להתחיל:

חומרים

מרכיבי הסלט תלויים בראש ובראשונה בהעדפות שלכם ושל בני המשפחה. במתכון הנוכחי נשתמש בפירות העונה, התלויים כמובן בתנאי מזג האוויר ובזמינות במכולת. הנה לדוגמא החומרים בהם רצוי להשתמש כדי להכין סלט עם קרוטונים בדיוק כמו בפיצריות המובילות:

  • חבילת עלי בייבי
  • חסה
  • כוסברה, פטרוזיליה ונענע
  • פירות העונה
  • קליפה מגוררת של לימון אחד
    סלט קרוטונים

רצוי להשקיע גם ברוטב ולהטביע את הקרוטונים בתוך המרכיבים הבאים:

  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רכז רימונים
  • כף שמן זית
  • רבע כפית מלח

עבור הקרוטונים עצמם תצטרכו את החומרים הבאים:

  • 3 פרוסות דקות של לחם
  • כפית קצח או שומשום
  • חצי כפית מלח גס לבן או שחור
  • כפית גרעיני כוסברה גרוסים
  • כף שמן זית מעודן

אופן הכנה

הכנה של סלט לא דורשת שום סוג של רקע או ידע מוקדם. זו מנה שניתן להכין לבד, יחד עם בן זוג ואפילו עם הילדים. רצוי להתחיל עם הכנת הרוטב ולערבב את כל החומרים יחד. אפשר לטעום ולבדוק האם יש להוסיף פלפל או מלח. חובבי הטעם החריף ישמחו לנסות סלט עם קרוטונים בתוספת צ'ילי יבש או גרוס. לאחר שמכינים את הרוטב ניתן לשמור אותו בצד או להכניס לקירור עד ההגשה.

בכל הנוגע לקרוטונים, ההכנה דורשת פיזור של החומרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אחרי ההנחה ניתן לערב בין החומרים כאשר המטרה היא לגרום לשמן הזית לשקוע בתוך הלחם. לבסוף אופים את הכל במשך 10-15 דקות וב-180 מעלות. חשוב לציין כי ככל שהלחם יהיה איכותי ועשיר יותר, כך צפויים גם הקרוטונים להשתדרג. מי שממש רוצה להגיע לרמה של פיצריות מוזמן להכין קרוטונים עם לחם שחור או לחם דגנים מלאים.

את הסלט עצמו מכינים קרוב ככל האפשר להגשה. מערבבים את כל הירקות בקערה גדולה, שופכים מעל את הרוטב ומפזרים קרוטונים ושקדים. את הסלט אפשר כאמור להגיש לבד או לצד מנה עיקרית אחרת. הכל תלוי במידת הרעב, בשעה ביום ובהעדפות של מי שמכין את הסלט ומי שאוכל אותו.

מוגש באדיבות פרגו – פיצה אשדוד.

כתיבת תגובה