כשרות:חלבי
35 לחמניות
מרכיבים:
- 1 ק"ג קמח לחם
- 1 קובייה/ שקית שמרים
- 4 כפות סוכר
- 1/3 1 כפות מלח
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/4 2 כוסות חלב פושר
- 1/2 2 כפות דבש
לציפוי:
- 3 כפות חלב
- 1 חלמון
- סוכר
הכנה
- מנפים את כל החומרים היבשים לקערה, יוצרים גומחה במרכז הקערה ושופכים לתוכה את הנוזלים.
- ללוש במשך 10 דקות עד לקבלת בצק חלק אך גמיש.
- לכסות ולהתפיח (להמתין עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו )
- יש לחמם את התנור ל-200 מעלות.
- לחלק את הבצק ל-35 כדורים קטנים וחלקים
- להניח בתבנית, מקומחת, במרווח שווה, להתפיח פעם נוספת – כעשר דקות.
- להכין את הציפוי. – יש לערבב חלב עם החלמון ולהבריש את הלחמניות, כאשר מעליהם יש לפזר את הסוכר הגבישי.
- אופים בחום בינוני במשך כ13 דקות, עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.