You are currently viewing טורט שוקלד ואגוזים
טורט שוקולד ואגוזים

טורט שוקלד ואגוזים

פרווה

מרכיבים

  • 300 גר´ שוקולד
  • 1 וחצי כוסות סכור
  • 3/4 כוס קקאו
  • 1 וחצי כוסות אגוזי מלך לא קלויים טחונים
  • חצי כוס מיץ תפוזים
  • 300 גר´ חמאה/מרגרינה
  • 8 ביצים
  • 3/4 כוס אגוזים קצוצים

לזיגוג:

400 גר´ שוקולד מריר
שמנת מתוקה

הכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה 190 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
  2. ממיסים את השוקולד והמרגרינה בסיר מעל אדים. בוחשים לקרם חלק.
  3. מערבבים את הקקאו והסוכר בקערה נפרדת. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה  ומערבלים היטב למרקם אחיד.
  4. מוסיפים את קרם השוקולד, התפוזים והאגוזים  תוך כדי ערבוב.
  5. מעבירים את העיסה לתבנית, ואופים  כ-45 דקות  עד שקיסם במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מקררים את העוגה ומניחים על רשת,
  7. לזיגוג: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש.
  8. מוסיפים חתיכות קטנות של שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
  9. יוצקים על העוגה.
  10. ניתן לקשט באגוזים שמדביקים לדפנות בעזרת סכין.

לחזרה לעמוד הבית לחץ כאן –  מתכונים כשרים

כתיבת תגובה