פרווה
מרכיבים
- 300 גר´ שוקולד
- 1 וחצי כוסות סכור
- 3/4 כוס קקאו
- 1 וחצי כוסות אגוזי מלך לא קלויים טחונים
- חצי כוס מיץ תפוזים
- 300 גר´ חמאה/מרגרינה
- 8 ביצים
- 3/4 כוס אגוזים קצוצים
לזיגוג:
400 גר´ שוקולד מריר
שמנת מתוקה
הכנה
- מחממים תנור לחום גבוה 190 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
- ממיסים את השוקולד והמרגרינה בסיר מעל אדים. בוחשים לקרם חלק.
- מערבבים את הקקאו והסוכר בקערה נפרדת. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים היטב למרקם אחיד.
- מוסיפים את קרם השוקולד, התפוזים והאגוזים תוך כדי ערבוב.
- מעבירים את העיסה לתבנית, ואופים כ-45 דקות עד שקיסם במרכז העוגה יוצא יבש.
- מקררים את העוגה ומניחים על רשת,
- לזיגוג: מרתיחים את השמנת, מכבים את האש.
- מוסיפים חתיכות קטנות של שוקולד ומערבבים עד שהוא נמס.
- יוצקים על העוגה.
- ניתן לקשט באגוזים שמדביקים לדפנות בעזרת סכין.
לחזרה לעמוד הבית לחץ כאן – מתכונים כשרים