הכנת חלות לשבת :
מצרכים:
- 2 קילו קמח (אפשר קילו רגיל קילו מלא)
- 2 כפות מלח
- 8-10 כפות סוכר ( יותר סוכר= חלה יותר מתוקה)
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3/4 כוס שמן
- 5-6 כוסות מים פושרים (תכניסי לכד קצת מים רותחים ומים קרים מהברז.) – קמח מלא דורש יותר מים.
- להוסיף לאט לאט את המים יכול להיות שצריך יותר.
- * הכמות בכוס חד פעמית.
אופן ההכנה:
- לנפות את הקמח בקערה שנוחה ללישה.
- לעשות גומה בקמח ולתוכה להכניס את השמרים ולכסות בקמח.
- להכניס את המלח לצד אחד של הקערה.
- להכניס את הסוכר לצד השני של הקערה.
- להתחיל להכניס את המים בהדרגה וללוש, שחסר להוסיף עוד כוס ועוד כוס.. 6. לקראת הסוף שעוד נשאר קמח להוסיף את השמן וללוש. · במצב שהבצק דביק מידי להוסיף עוד קמח ולהמשיך ללוש.
- לתת לבצק לתפוח בקערה המכוסה עד שהוא עולה יפה בערך שעה – שעה וחצי להוריד אותו ולתת לו לתפוח שוב.
- לעשות הפרשת חלה
- עושים צורות מהבצק ומכסים אותם במגבת להתפחה
- מורחים ביצה, מפזרים שומשום, מלח גס, פרג, קצח (מה שרוצים).
- אופים בחום נמוך 160 מעלות חצי שעה.