You are currently viewing איך לבשל גולש טבעוני תוך שעה

איך לבשל גולש טבעוני תוך שעה

כשאתה טבעוני אתה מגלה את יכולות הבישול שלך מחדש. כל מי שהפך את תזונתו לתזונה טבעונית יודע, שאם עד כה נמלט ממטלות בישול במטבח, עתה אין מפלט, אך בכל זאת כיצד ניתן להקל על לוח הזמנים הצפוף והיומיומי שלנו ועדיין לאכול טבעוני. כיום ניתן למצוא מגוון רחב של תחליפי בשר בשוק, יש להם טעם נפלא והם מתובלנים מראש, ואפילו המרקם מאוד דומה. כטבעונים אין שום סיבה שתוותרו על אחת המנות החורפיות והטובות ביותר – הגולש.

להלן מתכון להכנת גולש תוך שעה לכל היותר

חומרים 

גולש צמחונימוצר תחליף בשר ממגוון תחליפים (מתובלנים מראש בד"כ) המוצעים בשוק
3 תפוחי אדמה
4 גזרים
3 גבעולי סלרי
2 בטטות
3 עגבניות
2 בצלים
שקית אפונה קפואה
תבלינים: פפריקה, פלפל שחור, צ'ילי גרוס או נוזלי
הוראות הכנה

חותכים את הירקות לריבועים גסים, משרים את הסייטן המוכן מראש על פי הוראות היצרן מספר דקות במים חמים. אפשר להשתמש באותם מים להמשך בישול המרק, ולהכניס לתוכו את הירקות החתוכים גס. לבשל על אש בינונית עד שהירקות מתרככים. להוסיף חצי כפית פפריקה, מעט פלפל שחור ושתי כפות צ'ילי נוזלי או חצי כפית צ'ילי גרוס. לתת לסיר להתבשל במשך חצי שעה עד 40 דקות, לוודא שכל הירקות מבושלים היטב, ולהסיר מהאש.
להגיש חם,
ובטעבון (בתאבון טבעוני- אני המצאתי)

 

באדיבות שרון טהר

כתיבת תגובה